Det byggs igen – och Triol tar bolaget till nästa nivå

Bostadsmarknaden repar sig sakta men säkert. Vi kan åtminstone vara överens om att botten är nådd och att vi är på väg mot en vändning. För Lottie Löf, partner på Triol Kapital, är lösningen glasklar: “Vi har haft modet att satsa när andra aktörer drar i handbromsen. Detta är något vi är övertygade om har skapat ett försprång, och tajmingen för oss att ta bolaget till nästa nivå kan inte vara bättre.”

Efter en historisk bottennivå tar bostadsbyggandet nu ytterligare fart. Prognosen pekar på omkring 21 000 nya bostäder per år, och det finns indikationer på att siffran kan komma att stiga ytterligare.

Detta är såklart glädjande nyheter för Triol Kapital. Bolaget firar fyra år sedan bolaget grundades, och tajmingen kunde inte vara bättre för att ta nästa steg i utvecklingen. Med det sagt lämnar vi över till Lottie Löf, som ska berätta mer om Triol Kapitals framtidsplaner.

INTERVJU

Triol Kapital har inte bara överlevt utan också skapat framgångsrika resultat under en allt annat än stabil bostadsmarknad. Vad är dina tankar kring det?

— Med tanke på hur turbulent fastighetsmarknaden varit, och till viss del fortfarande är, är jag väldigt nöjd med vad vi lyckats åstadkomma de senaste åren. En avgörande faktor har varit vår flexibla modell för fastighetskrediter, som har gjort det möjligt för oss att anpassa vår utlåning efter marknadsläge och efterfrågan. Vi kunde valt att stoppa nyutlåning för vissa segment, men i stället tog vi tillfället att hitta nya alternativ för att möjliggöra kreditupplägg och strukturer utan att kompromissa med risken.

— Vi har lagt en solid grund för framtiden, och varje beslut vi tar ska föra oss närmare vår vision att bli den bästa samarbetspartnern på marknaden. I kreditgivning är risktagande en del av spelet, och marknadsförändringar är en parameter vi alltid tar i beaktande i våra beslut.

— Att vi fortsätter att växa både i antal anställda och i balansräkning trots marknadens utmaningar bekräftar två saker: för det första att behovet av alternativ till storbankerna är avgörande för fastighetsbranschens utveckling, och för det andra att vi har modet att satsa när andra aktörer drar i handbromsen.

Nu när marknaden håller på att vända, vad är den långsiktiga visionen och strategin för att ta bolaget till nästa nivå?

— Vår vision är att bli det självklara valet för fastighetskrediter i Sverige. För att nå det målet krävs att vi växer och utvecklar vår kreditportfölj samtidigt som vi bibehåller en sund risknivå.

— Vår strategi för att ta bolaget till nästa nivå inkluderar att utöka vårt team med 5-7 nyckelpersoner och att attrahera ytterligare kapital. Denna förstärkning kommer att göra oss bättre rustade att möta marknadens behov och möjligheter.

—  Med vår stabila kreditportfölj, vårt unika arbetssätt och tajmingen av marknadens vändning är vi redo att skala upp verksamheten. Vi är övertygade om att vi kan nå vår vision och ta bolaget till nästa nivå med hjälp av vår erfarenhet, våra strategiska satsningar och vårt starka team.

I juni är det fyra år sedan Triol Kapital grundades. Vilka planer finns för att fira detta?

Fyra år har gått otroligt fort, och trots den turbulens som fastighetsbranschen har upplevt på olika sätt de senaste två åren, känner jag stor stolthet när jag ser tillbaka på vår resa. Med facit i hand har vi navigerat gynnsamt genom utmaningarna och står nu starkare än någonsin, redo att accelerera vår verksamhet och ta den till nästa nivå.

— För att fira denna milstolpe har vi planerat ett stort evenemang där vi får möjlighet att samla våra kunder, samarbetspartners och investerare. Det blir en chans att fira det vi har åstadkommit men också att stärka och bygga vidare på våra relationer, både gamla och nya.

Lottie Löf

Partner & transaktionschef