Nyligen arrangerades det årliga eventet Bostadsdagen av Fastighetsvärlden. Ett uppskattat event för hela branschens intressenter, allt från bostadsutvecklare och byggare till politiker, finansiärer och investerare.
Hur ska fastighetsbolagen lösa obligationsförfallen?
En stor del av Sveriges stora fastighetsbolag finansierar sig genom utställda obligationer. Obligationsmarknaden har genom åren fungerat bra, finansieringen har varit relativt billig och ofta ”icke säkerställd”. Fastighetsbolagen har främst använt kapitalet till att köpa och utveckla fastigheter.
Förändringar i bostadsrättslagen påverkar alla bostadsrättsföreningar
Den 1 januari 2023 trädde ett antal ändringar av bostadsrättslagen i kraft. Syftet är att stärka skyddet för den som äger eller köper en bostadsrätt och kommer att påverka alla bostadsrättsföreningar. Vi redogör kort för några av ändringarna.
Året 2022 börjar lida mot sitt slut och vi avslutar därmed vårt andra verksamhetsår för Triol Kapital AB. Ännu ett år fyllt av ovisshet på kredit- och fastighetsmarknaden som varit påverkad av bland annat krig, ökad inflation och räntehöjningar.
Att stoppa byggnadskreditiv i detta läge är en dålig idé
Vi ser också trenden. Att få ett byggnadskreditiv är svårare idag än för ett eller två år sen. Till och med omöjligt hos en del aktörer. Att helt stoppa produkten byggnadskreditiv när marknaden förändras kan leda till stora problem på bostadsmarknaden och är inget vi på Triol Kapital kan stå för.
Förra veckan publicerade vi ett inlägg på LinkedIn där vi påstod att Triol Kapital kan bevilja en kredit på endast 14 dagar. Jämfört med traditionella banker där det kan dröja upp till sex månader. Detta förtjänar givetvis en mer utförlig kartläggning. Så låt oss fördjupa oss vidare i de avgörande faktorerna som gör detta möjligt.