Intervju med Hampus Norman, ny VD för Triol Kapital

Den första oktober tillträdde Hampus Norman som ny VD för Triol Kapital. Hampus är inget nytt ansikte för bolaget utan har varit med sen starten 2020. Vi satte oss ner för att diskutera hans visioner, prioriteringar och personliga drivkrafter inför sitt nya uppdrag.

För de som inte känner dig, vem är du?
Jag är född och uppvuxen på Gotland men har bott i Stockholm i nio år. Här har jag och min sambo, och snart även vårt barn som väldigt snart gör entré i världen, funnit vår plats. Jag uppskattar det rika utbudet som Stockholm erbjuder, då jag har ett stort intresse för mat – ett intresse som jag lyckligtvis delar med både vänner och kollegor. Att testa nya restauranger är lite som en hobby för mig.

Vilka erfarenheter från dina tidigare roller tar du med dig?
–  I mina tidigare roller, där jag även haft ledaransvar, har jag arbetat väldigt nära kreditanalysen. I takt med att vår balansräkning växer snabbt blir det allt viktigare att vi säkerställer att rätt krediter beviljas och att vi lägger stor vikt vid noggrant kreditarbete. Jag har varit med på Triolresan sedan starten 2020 och är väl insatt i bolagets alla rutiner och processer. Det krävs således ingen större startsträcka för mig att ta vid och fortsätta driva bolaget framåt. 

Vad är din största personliga ambition i rollen som VD?
– Det kommer inte att ske några större förändringar i bolaget. Vi har redan tydligt uppsatta mål – att bli det självklara valet för fastighetsfinansiering i Sverige, och den visionen står fast. Min främsta ambition är att fortsätta driva Triol Kapital framåt och se till att vi som bolag håller oss på rätt väg.

Sedan starten 2020 har Triol Kapital navigerat genom en föränderlig marknad. Vad ser du som bolagets största utmaningar och möjligheter framöver?
– Att fastighetsmarknaden är ständigt föränderlig skapar både utmaningar och möjligheter. Vår främsta utmaning är att fortsätta vara flexibla och anpassningsbara i en föränderlig marknad. Samtidigt ser jag stora möjligheter i att vi växer snabbt och har en stark marknadsposition. Om vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande för att möta marknadens behov, kan vi stärka vår närvaro ytterligare. 

Vad ser du är Triol Kapitals fokus framöver för att fortsätta öka i tillväxt?
På kort sikt har vi för avsikt att rekrytera och stärka upp med ytterligare kompetens. Vi håller på med uppsättningen av ett nytt kredithanteringssystem som kommer hjälpa oss mycket. Utöver det så kommer det fortsatt vara viktigt att kontinuerligt utveckla vårt erbjudande så det passar den rådande fastighetsmarknaden. Samt att fortsätta jobba nära kunden, trots att vi växer snabbt just nu. 

Tack Hampus!