BRF Berga Fritidsby står redo för inflyttning – ett samarbete utöver det vanliga

De första husen i Berga Fritidsby står klara och redo för inflyttning och resterande erbjuds flytta in vid årsskiftet. Projektet ligger oss på Triol Kapital lite extra varmt om hjärtat då det är ett av de första projekten som vi finansierade. Ett spännande projekt som varit högt efterfrågat bland köpare och sålde slut redan 4 timmar efter att mäklaren lagt ut prospekten och kölistan tycks aldrig sluta fyllas på.

Projektet uppförs som en bostadsrättsförening bestående av 21 st fristående hus med 34 kvm boyta och 10 kvm loft. Trots ett tufft år med Covid och skenande virkespriser har utvecklarna lyckats minimera fördyringar och hålla tidsplan. 10 av de 21 köparna har dessutom erbjudits ett tidigare tillträde redan till Lucia.

Projektet är beläget i Berga intill Vasaloppsstarten som ligger mellan de populära skiddestinationerna Kläppen och Lindvallen. Området har ett väldigt attraktivt läge för både skidåkare och friluftsintresserade, med en fantastisk utsikt.

Triol Kapital finansierade byggnationen genom ett byggnadskreditiv och en helhetslösning föll på plats när utvecklarna även inledde ett samarbete med JWK Redovisning. Samarbetet har inkluderat allt från skatterådgivning, bolagsstruktur och bokföring. Upplägget har visat sig vara ett framgångskoncept som applicerats på flera av Triols kunder som driver BRF-projekt.

Utvecklaren Jesper Broström om samarbetet med oss på Triol Kapital:
Som exploatör startade vi tidigt med att söka en finansiär för byggkreditivet. Vi hade förmånen att få välja mellan flera finansiärer inför vårt projekt. Vi sökte en samarbetspartner som kunde agera bollplank och ge oss rätt förutsättningar ekonomiskt. Triol kapital hade de kriterier som vi eftersökte. De besitter professionalism, erfarenhet och framför allt sunt förnuft. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Triol Kapital, inför vårt nästkommande projekt.”

Vi tackar Jesper Broström och Filip Dyrvall för att ni valde oss som er finansiär för detta projekt. I januari åker vi på Triol dessutom upp till Sälen för att se den färdiga byn på nära håll. Tillsammans avrundar vi ett mycket gott samarbete med skoteråkning och en gemensam middag.

Läs mer om projektet i den lokal tidningen:
https://malungsbladet.se/uncategorized/21-nybyggnationer-i-berga-by-klara-for-inflyttning-till-arsskiftet-de-sista-tolv-salde-slut-pa-4-timmar/